Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

Hasta karyolası ve hasta yatakları ürünlerinin tanıtımının yapıldığı, satışının yapıldığı web sitesi.

Hasta Karyolası

Hasta Yatakları

Hasta Yatakları

Hasta Yatağı Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Hareket kabiliyeti kısıtlı olan hastalar için hasta yatağı kullanılır. Bu hastalıklar için örnek vermek gerekirse, ilk sırada omurga ile ilgili rahatsızlıklar gelmektedir.

Omurga rahatsızlıkları sebebiyle yatağa bağlı olan hastaların, normal bir yatakta oturur pozisyona geçebilmeleri ya da ayaklarını yükseltebilmeleri için tek yapabildikleri yastıklarla bir destek sağlamaktı. Ancak bu çözüm hem zordur hem de konforlu değildir. Hasta karyolası bu tür hareketleri kolaylaştırmak için pek çok işleve sahiptir, yatağın belli bölümleri ya da tamamı alçaltılıp yükseltilebilmektedir. Bu sayede hasta rahatlıkla pozisyon değiştirebilir ve gerekli ihtiyaçlarını çok konforlu bir şekilde giderebilir.

Kalp Rahatsızlıkları

Omurga rahatsızlıkları kadar zorunlu olmasa da by-pass ameliyatları sonrasında da hasta karyolası büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Göğüs bölgesinin hareket ettirilmesi için büyük bir kolaylık sağlayarak daha ağrısız ve rahat bir iyileşme süreci geçirilmesine katkı sağlamaktadır.

Havalı Hasta Yatağı

Kalça kırıklarında ya da herhangi bir kemik kırığı ya da çatlağında hasta karyolası kullanımı önemlidir. Bu tip rahatsızlıklarda hastanın hareketi sınırlı olduğu için yatak, hastanın bir parçasıymış gibi düşünülerek hasta yatağı seçimi yapılmalıdır. Ayrıca bu tür durumlarda vücutta yara oluşma olasılığı çok yüksektir bu nedenle havalı hasta yatağı seçmek daha doğru bir tercih olacaktır. Bu tip yataklar vücutta yara oluşmasını engelleyecektir.

Kısacası hastalık hareketi ne kadar kısıtlıyorsa hasta karyolasına olan ihtiyaç da o kadar artmaktadır.  Bu yataklar sahip oldukları işlevler sayesinde bize hareket kabiliyeti ve konfor sağlamaktadır.

Emek Sağlık web sitesinden hasta yatağı kiralama veya satın alma işlemlerinizi online olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Hasta Yatağı Kullanım Alanları

Yatarak tedavi gören hastaların bakım sürecinden en önemli ekipmanlardan bir tanesi hasta yatağı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle evde tedavi görmesi gereken kişiler için daha konforlu bir ortam sağlamak için hasta karyolasına ihtiyaç duyulmaktadır.

Hasta yatağı, genel itibariyle hastanelerde kullanılan yataklara benzese de aralarında bir takım farklılıklar da bulunmaktadır. Ancak her ikisinde de amaç, rahat ve güvenli bir tedavi ortamı sunmaktır.

Güvenli Hasta Karyolası

 
 


Hastalarımız için en az konfor kadar önemli olan bir diğer husus güvenliktir, bu konuda iki önemli nokta bulunmaktadır; birincisi kullanılan malzemelerin anti bakteriyel olması, ikincisi ise düşmeyi önleyici yan korkuluklardır. Hastalığa göre değilse de bir çok hastalıkta enfeksiyon riskinden kaçınmak gerekir bu nedenle hasta karyolası için kullanılan malzemeler de ona göre seçilmeli ve anti bakteriyel malzemeler kullanılmalıdır. Yatarak tedavi gören hastalar, hem hastalık hem de hareketsizlikten dolayı kuvvetlerini kısmen kaybedebilirler. Bu nedenle düşmeyi engelleyici yan korkuluklar ise hasta yatağı için kesinlikle bulunması gereken bir özelliktir, bu korkulukların gerektiği zaman açılıp kapanabilmesi de kullanım açısından oldukça önemlidir.

 

Elektrikli Hasta Yatağı

Hareket kabiliyeti kısıtlı olan ve neredeyse her şeyi yatarak yapmak zorunla olan hastalar için olduğu kadar hastaya bakan kişi için de hasta yatağının hareket edebiliyor olması çok önemlidir.  En basitinden normal bir yatakta yemek yemek isteyen bir hasta için oturur pozisyona gelmek çok zordur, elektrikli hasta karyolası ise belden yukarısının hareket ettirilmesi sayesinde çok kolay bir şekilde bu pozisyona geçilebilir.

Hasta yatağı kiralama hizmetimizden faydalanmak için Emek Sağlık web sitesi iletişim sayfasındaki telefon numaralarından bize ulaşabilirsiniz.

Hasta Yatağı Zorunluluğu

Sizin de tahmin edebileceğiniz gibi hasta yatağı zorunluluğu bulunan ilk yer hastanelerdir. Bununla beraber huzur evi ve benzeri bakım evlerinde de kullanımları bir hayli yaygındır. Evde bakılan ve yatağa bağlı hastalar için ev tipi hasta karyolası zorunludur diyebiliriz.

Hasta Karyolası Neden Zorunlu?

Elbette burada bahsettiğimiz yasal bir zorunluluk değil ancak hastanın bakımının kolaylaştırılması ve hastaya gerekli konforu sağlaması açısından hasta yatağı zorunludur demek doğrudur. Uzun süreli tedavilerde ya da tedavisi olmayan hastalıklar sebebiyle sürekli olarak yatağa bağşekilde yaşamak zorunda kalan kişilerin uzun süreli yatar vaziyette durmaları doğru değildir. Belli aralıklarla oturma pozisyonuna gelmeleri gerekir, hasta yatağı eğimi ayarlanarak sorunsuz bir şekilde bu pozisyona geçmek mümkündür. Ayrıca bu hastalar için tuvalet ihtiyacını gidermek de büyük bir sorundur. Lazımlıklı hasta karyolası modelleri sayesinde bu durum bir sorun olmaktan çıkar ve hastalar tuvalet ihtiyaçlarını yatarak giderebilirler. Dolayısıyla bu tür hastalar için de hasta karyolası mecburidir demek çok yanlış bir ifade olmaz.

Hasta Yatağı Hangi Malzemelerden Üretilir?

Online olarak satılık ve kiralık hasta yatağı hizmetlerimizden yararlanmak için Emek Sağlık web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post