Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

Hasta karyolası ve hasta yatakları ürünlerinin tanıtımının yapıldığı, satışının yapıldığı web sitesi.

Hasta Karyolası

Motorlu Hasta Yatakları

Evlerde de kullanılabilecek ahşap 2 motorlu hasta yatağı

Evlerde de kullanılabilecek ahşap 2 motorlu hasta yatağı

Yaşantımız her zaman sağlıklı ve rahat geçmiyor. Kimi zaman hareket kabiliyetimizi engelleyen, vücut direncini düşüren ve sağlığımızı geçici veya kalıcı olarak kaybettiğimiz bir takım hastalıklarla baş etmek zorunda kalıyoruz. Bu gibi durumlarda hastaneler ilk başvurduğumuz yerlerdir. Ancak hastanelerde de bir müddet tedavi gördükten sonra eve geçme zamanı geliyor. Kimileri kısa sürede eski sağlığına kavuşurken, kimi hastalar uzun süreli yatak tedavisine maruz kalarak, tüm zamanını burada geçirmek zorunda bulunuyor.

Evde Hastane Rahatlığı

Hastalarımızın hastane ortamındaki zamanı dolup eve taburcu edildiği zaman sürecinde evdeki ortamı da hastanedeki bakım ünitelerine yakın bir yer olmalıdır. Hastaların evde yatarak iyileşme sürecini geçirmek zorunda olduğu durumlarda eve motorlu yatak alımı yaparak ya da kiralayarak bu işin büyük bir kısmını çözmüş olursunuz. Motorlu hasta karyolası birçok çeşidi ile herkese ve her keseye uygun olanının seçilerek evde kurulması ile hasta bakımına başlanır. 2 motorlu, 3 motorlu, 4 motorlu olmak üzere 3 ana çeşide ayrılmaktadır. Bunlarda kendi içinde üretilen malzeme ve şekil itibarı ile çeşitlere ayrılarak her hastaya hitap edecek şekilde tasarlanmıştır.

Hasta Karyolası Ve Özellikleri

Motorlu Hasta karyolası çeşitleri arasında 2 motorlusu, durumu daha iyi olan hastalar için kullanılmakta olup, biraz da hastanın hareket kabiliyetine bağlıdır. 2 motorlu olan hasta karyolalarında baş ve bacak kısımlarını oynatabilme özelliğine sahip bir mekanizma bulunmaktadır. Hastayı oturma ve ayaklarını yukarı kaldırma hareketlerinden yoksun olması ya da zorlanarak yapması durumlarında etkinleştirilerek hastaya rahatlaması sağlanır.

3 ve 4 Motorlu Yataklar

Motorlu Hasta karyolaları arasında 3 motorlu olanı hastanın ayak ve baş kısmının kalkmasının yanı sıra gövde kısmının da aşağı ve yukarı inip kaldırılabilme özelliğine sahiptir. Bu da hasta yataktan inerken ya da yatağa oturup tekrar yatarken fayda sağlamaktadır. 4 motorlu hasta yataklarında ise trendelenberg ve ters trendelenberg özellikleri de eklenmiş olup hasta ve hasta bakıcıya oldukça yardımı dokunmaktadır. Hasta karyolalarında bunların yanı sıra birçok özellik bulunmaktadır. Bunlardan biri aydınlatma lambasıdır. Kumanda ile hem hasta hem de hasta bakan kimse ışıklandırmayı yönetebilir. Işığı azaltıp çoğaltarak karanlık zamanlarda çevreyi görebilme özelliği verir.

Hasta Yataklarında Korkuluklar

Motorlu Hasta Karyolası hasta korunması için korkuluklarla çevrilmiştir. Karyolanın baş ve ayak kısımlarında sabit yatak başlığı bulunurken iki yanında oynar başlıklı korkuluklar yer almaktadır. İstenildiği zaman kapatılıp, isteğe göre de açılabilme özelliğine sahiptirler. Baş ve ayak kısımlarındaki aralıklar ise baş ve ayak girmesine engel olacak aralıklarla tasarlanmıştır. Ayrıca araları 6 cm.ye kadar esneyerek sıkışma riskini ortadan kaldırmaktadır.

Hasta Güvenliği İçin Kilitli Tekerlekler

Motorlu Hasta Karyolası özelliklerinden biri de tekerleklerin 360 derece dönebilmesi ve istenilen bölgede sabitlenmesi için kilitlenerek hastanın güvenliğinin sağlanması amaçlanır. Elektrikli hasta yatağı tekerlekleri sayesinde istenilen her yere yürütülerek gezdirilebilir. Hasta bakan kimseler bu sayede aklı takılmadan hastasını sabitleyerek işine gücüne devam eder. Uzaktan kumanda paneli ile istenilen özellikler kumanda edilip istendiğinde de manuel ayarlama ile işinizi görebilirsiniz.

Hijyenik Ve Yıkanabilir Yataklar

Hasta karyola yatakları fermuarlı ve yıkanabilir özel kumaşlar ile üretilmiş olup kir tutmayan özelliği ile de çok kullanışlıdır. Motorlu hasta karyolaları çok pratik ve rahat taşınabilme özelliği ile hem hastaya hem de hasta bakan kimselere zorluğu yoktur. Karyolada kullanmak istediğiniz yatak havalı olursa kıyılarındaki kancaları sabitlenerek tutturulur. Havalı yatak hastadaki yatak yarasına karşı çok etkili bir yataktır. İçindeki oksijeni vücudun her yerine eşit olarak uygular ve kan dolaşımını düzenler. Vanilatör özelliği ile hastanın vücudu hava alır. Yatak yarası oluşumu da önlenmiş olur.

Kiralamak Da Mümkündür

Motorlu Hasta Karyolası satın almada zorluk yaşayabilecek kimseler ile iyileşme süreci uzun olmayan hastalar için kiralama şansına da sahipsiniz. Hastanızın hareket kabiliyetine uygun olan 2 motorlu, 3 motorlu ya da  4 motorlu hasta karyolası seçimini yaparak kiralayabilirsiniz.

Sizler de motorlu hasta yatağı ihtiyacınız olduğu zamanlarda satın almak ya da kiralamak isterseniz web sitelerindeki adresimizden bizlere ulaşarak destek alabilirsiniz. Bir telefon kadar yakınınızda olan hasta yatağı kiralama ve satın alma firmamız ile irtibata geçerek hem hastanızın hem de sizin rahat ve kolay bakım yapma olanağına sahip olmanızı sağlamaktayız.

Kaynaklar: 

  1. https://www.radikalmedikal.com
  2. https://www.haskarmedikal.com
Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post