Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

Hasta karyolası ve hasta yatakları ürünlerinin tanıtımının yapıldığı, satışının yapıldığı web sitesi.

Hasta Karyolası

Hasta Karyolası Ve Çeşitleri

Hasta karyolası, hasta insanların rahat bir şekilde yatmasını sağlayan yatak türüdür. Genellikle manuel olup ve elektrikli karyola şeklinde iki farklı tür bulunmaktadır. Manuel olan karyolalar birya da iki ayarlı olarak iki farklı türde bulunmaktadır. Elektrikli hasta karyolaları ise kumandayla yönetilen motorlarıolan özel bir karyoladır. Elektrikli karyolanın motorsayısı yükseldikçe karyolanın kalitesi ve fonksiyonları da yükselmektedir. Bunun yanı sıra elektrikli hasta karyolaları tek, dual, iki motorlu, üç motorlu, dört motorlu ve kolon motorlu gibi motor çeşitleri olan altı farklı türlü karyola çeşitleri yer almaktadır.

Hasta Karyolası

Hasta karyolalarında ayrıca ek olarak lazımlıkolanı ve olmayanı şeklinde iki farklı çeşitlerde de bulunmaktadır. Lazımlık olan ürünlerde karyolanın tam orta bölümünde bulunan boşlukta yer alır. Bu sayede kalkamayacak olan hastalar karyoladayken ihtiyaçlarını rahatça yapabilmektedirler.

Bunun yanı sıra hasta yatağının üretiminde kullanılan ürünlerin kalitesi de önemlidir. Kalın olarak yapılmış hasta yatakları daha sağlam ve dayanıklı olmaktadır. Bununla beraber kullanılan tekerleklerin kalitesi de taşıma gücü konusunda büyük önem taşımaktadır. Kullanılan boya kalitesi ve malzemelerin kalitesi iyi oldukça karyolalar daha uzun ömürlü olmaktadır.

Hasta karyolası bazıları sadece demirden üretilerek daha farklı ürünler kullanmaktadır. Bazı şirketler hasta karyolaları olarak anti-bakteriyel olan plastik ürünler ile kaplamalı karyolalar üretmektedir. Genel olarak hastalara değer veren bazı hastaneler en kaliteli hasta karyolalarıyla hastalara rahat ettirmektedir.

Hasta Karyolası Nedir?

Hasta karyolası, hastalara özel bir yatak olup, tıbbi açıdan hastalara belli hareketler sağlayarak daha rahat ve kaliteli bir iyileşme süreci vermelerini sağlayan özel yataklardır. Yatan hastaların hastanelerde tedavi aldığı bütün yerlerde ve evlerde yer alan hasta karyolaları manuel ya da elektrik motoruyla çalışan bir çeşit mekanizmalar sayesinde kişinin daha güvenli bir halde yatmasına vesile özel bir çeşit yatak ürünleridir. Elektrikli olan hasta karyolası günümüzde en fazla talep gören ve kullanım bol olan yatak türüyken, bazıları az gelişmiş ülkelerde elektrik yerine manuel kullanarak sık sık kesilen elektrikler yüzünden elektrikli karyolalar kullanamamaktadırlar.

Nereden Alınır?

Devlete bağlı olan sağlık kurum ve kuruluşlarından ihtiyaç sahiplerine özel olarak hasta yatağı ve diğer karyola türlerinden genel olarak ihale şekli ile vermektedirler. Bunun yanı sıra hasta karyolası üreten şirketler aynı vakit birer hasta yatak üreticisidir. Birçok medikal şirketler hasta karyolası üretiminde kullandığı ürün malzemelerinin birçoğunu kendi imkânlarıyla çeşitli kaliteli tesislerde üretmektedirler. Üretimlerde genel olarak kullanılan malzemeler kaliteli olmasının yanı sıra demir ve anti bakteri olan plastik ürünleri kullanmaktadır.

Elektrikli ve manuel olarak üretilen hasta yatakları ayrıca kendi içlerinde de çeşitli gruplara ayrılarak hastaların imkânlarına göre satmaktadır. Kaliteli işçiliği olan hasta yatakları daha uzun ömürlü olduğu gibi hastalara daha konforlu kalite hizmeti vererek onları rahat ettirmektedir.

Hasta Yatağı Çeşitleri

Hasta yatağı, hastalara özel olarak üretilen, onların rahat etmesi için çeşitli birçok türleri olan karyola ürünleridir.Hasta yataklarının çeşitli ana grup olarak manuel ve elektrikli olarak iki farklı şekilde yer almaktadır. Bu çeşitlerinin içerisinde ayrıca kendi aralarında gruplara ayrılmaktadır. Bu sayede onlarca hasta yatak çeşitleri yer almaktadır.

Kısaca manuel hasta karyolası, insan gücü ile çalışan daha uygun fiyatlarda satılan özel bir yataktır. Lazımlık şeklinde alabilir ya da almayabilirsiniz. Tercih alıcıya göre değişmekle beraber tek amaç ise hastaların rahatlıkla yatıp hareket etmelerini sağlamaktadır. İhtiyaçlarını kalkarak gideremeyenler lazımlık olan karyolalar sayesinde rahat bir şekilde ihtiyaçlarını giderebilmektedirler.

Elektrikli Hasta Yatakları

Bir diğer hasta yatağı türü olan elektrikli karyolalar dualolmak üzere toplam motorlu modelleri bulunan özel kumanda yardımı ile hareket eden hasta yatak çeşitleridir. Elektrikli olan bu özel hasta yatakları kumanda ile hastaların daha rahat bir şekilde hareket edip hareket etmesi gereken yerlerini rahatlıkla hareket ettirmektedir.

Yatak başlıkları hastalara özel rahat ettirilmesi için ahşaptan yapılmıştır. Yan korkulukları bulunmasının sebebi ise hastaların yanlışlıkla düşmesini engellemek amacı ile yapılmıştır. Anti bakteriyel boyalar kullanılarak daha uzun ömürlü olmalarını sağlamaktadır.  Hasta yatakları ayrıca tekerleri için özel fren sistemi kullanılmaktadır. Bu sayede 360 derece dönen tekerlekler hastanın düşmesini engelleyerek özel frenleme sistemi sayesinde daha rahat ve güvenli bir hizmet vermektedir.

Hasta Yatağı Nedir?

Hasta yatağı,hasta olup yatmak zorunda kalan kişilerin tedavi zamanlarında evde ya da hastanede özel olarak kullandıkları yatak şeklinde özel karyola ürünleridir. Hasta karyolası özellik olarak diğer yataklara ve karyolalara göre daha farklı olup sadece hastaların rahatlığı için yapılmış ürünlerdir. Genellikle hasta yatağı hasta insanların rahatça yatması için tasarlanıp düşmesinler diye ayrıca yan korkulukları bulundurarak güvenlik dahi bulunmaktadır. Bununla beraber baş kısmı rahatlıkla kalkıp indirilerek hastaların rahatça yemeğini yemesini ve oturmasını sağlamaktadır.Ayrıca elektrikli yataklarda hareket zorluğu çeken hastalara özel ayaklarını kaldırabilen, hareket ettirebilen, tekerlekleri olan hastalaraözel bir şekilde üretilmiş yatak türleridir.

Hasta Yatağı Çeşitleri

Hasta yatak türleri manuel, 6 farklı motorlu, asansörlü ve yoğun bakım özel gibi 4 çeşitli özel yatak türleri yer almaktadır. Ayrıca bu 4 çeşit hasta yatakları kendi aralarında da farklı gruplara ayrılarak çeşitli onlarca hasta yataklarını hastalara özel olarak sunmaktadır.

Manuel Hasta Yatağı

Manuel olan hasta karyolası, tek taraflı, iki hareketli ve trendelenburg diye üçe ayrılmaktadır. İsminden de anlayacağınız üzere manuel olan bu yatak türü sadece el ile hareket ettirilmektedir. Manuel olan bu yataklar rulman sayesinde baş ve ayak bölgesini hareket ettirmenize yardımcı olmaktadır. Teknik olan çalışma sistemi sadece insan gücü ile çalışıp hareket edebilmektedir. Bu yüzden hastalara bakıcılık yapan kişi hastaya özel kuvvet kullanarak hareket ettirebilir.

Kaynak: https://www.hastakaryolasiemek.com

 

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post
H
Hasta Yatağı Ve Hasta Karyolası satış ve pazarlama firması faaliyetleri İstanbul Avrupa Yakası
Reply