Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

Hasta karyolası ve hasta yatakları ürünlerinin tanıtımının yapıldığı, satışının yapıldığı web sitesi.

Hasta Karyolası

Havalı Yatak

Havalı Hasta Yatağı Kiralama

Hasta yatakları günümüzde birçok teknik yeniliklerle üretilen yataklar arasında yer almaktadır. Sürekli geliştirilmelerinin altında yatan nedenlerden olarak tamamen kaliteli bir hasta hizmeti verebilmeleri ve yine öne çıkan teknik özellikleriyle farklı unsurlarıyla dikkat çeken yönlerinin yer almasıdır. İşte tüm bu boyutları düşünüldüğü zaman hasta yataklarının günümüzde farklı anlayışlar doğrultusunda üretilmiş oldukları bilinmektedir. Bu üretimlerle tamamen birbirinden farklı seçeneklerde hasta yatakları üretilerek üretilen bu yataklar sayesinde dikkat çeken birtakım özellikleri vardır.

Ergonomik yapı

Hastalar için havalı hasta yatağı kiralama işlemleri sayesinde tamamen ergonomik olan ve tamamen hastanın yatarken vücuduna eşit şekilde dağılabilen özelliği sayesinde havalı yataklar sıklıkla tercih edilenler arasında gelmektedir. Özellikle düşünüldüğü zaman bunların her zaman yüksek dinamiklerde kullanılarak ortaya koymuş oldukları temel özellikleriyle farklı farklı unsurları oluşturmuş oldukları dikkat çeken unsurları meydana getirmektedir.

 Vücuda eşit şekilde dağılan hava

İnsanlar genellikle uyku esnasında bir sağa bir sola sürekli dönmektedirler. Bunun nedeni sürekli olarak havasız kalmaları ve sürekli yeni pozisyon arayışı içerisinde bulunmalarıdır. İşte bu nedenle havalı yatak kiralama işlemleriyle hastaların da sürekli bir o yana bir bu yana dönmelerinin önüne geçilerek baklava dilimli gözenekler sayesinde anında konforlu bir gece geçirebilme imkanı tanınmaktadır. Tanınan tüm bu olanaklar çerçevesinde de düşünüldüğü zaman tamamen farklı özellikler sergilemeye devam eden yönler düşünülerek son derece teknik bir yatış imkanı meydana gelmektedir.

Teknik imkanlar

 Son olarak değerlendirildiği zaman havalı hasta yatağı kiralama olarak bu hizmetin vermiş olduğu temel yönlerden birisi de teknik imkanlar dahilinde en yeni üretimleri bulundurmalarıdır. Tüm bu en yeni imkanlarından olması nedeniyle de tamamen farklı özellikler sergilemeye devam eden bir yönü bulunarak her zaman en yüksek teknolojide kullanılabilen bir özelliğinin var olmasıdır. İşte tüm bu özelliklerinin arasında gelen havalı hasta yatağı kiralama yönüyle de her zaman en yüksek boyutlarda bir kullanım avantajı sağlamaktadır. Teknik anlamda düşünüldüğü zaman gözenekli yatak olması ve havalı, ergonomik bir yapıda bulunarak esnek bir özelliği taşıması gerçekten de öne çıkan belli başlı özelliğini yansıtmaktadır. Tüm ortada duran özelliğinin bir diğeri olarak tuvalet ihtiyacını gidermesi için lazımlığının bulunması, başını yükseltip alçaltma olanağının var olması, frenli tekerlek sisteminin olması söylenebilen en teknik yönleri olduğundan dolayı başlıca teknik özelliklerine birtakım örnekler olarak değerlendirilmelidir. Bu şekilde de verilen tüm hizmetler çerçevesinde başlı başına en temel hizmetler ortaya konularak etkin hizmetler verilmektedir.

Havalı Hasta Yatağı Nasıl Kullanılır

Havalı hasta yatağı kiralanarak veya satın alınarak sağlanabilen bir üründür. Sürekli yatmak zorunda kalan hastalar için ev ve hastanelerde özellikle tercih edilmektedir. Ayrıca bazı rahatsızlıklara iyi geldiğinden ve hasta rahat ettiğinden kısa süre yatacaklar için de uygundur. Hastane ve ev karyolalarına uyumlu havalı hasta yatağı nasıl kullanılır ve özellikleri nelerdir?

 Havalı hasta yatağı nedir?

Havalı yatak modelleri hastaların rahat etmeleri ve iyileşme sürecinin hızlanması için su geçirmez olup ve hava ile şişirilen özel yataklardır. Hava alarak şişmesi veya inmesi kendiliğinden otomatik olarak gerçekleşir. Havalı hasta yatağının üzeri şişler halinde baloncuklardan veya borulardan oluşur. Bu borular sıralar halinde şişip inerler. Hasta bunu hissetmez ama vücut sağlığı için bu sırayla şişip inme çok faydalı olur. Özellikle yatak yaralarının oluşmasını önler.

Havalı hasta yatağın faydaları nedir?

 - Havalı hasta yatağının şişip inen baloncukları hastayı rahat ettirir. Hareket masaj etkisi yaratır.

 - Hava akımı sağlanarak yatağı kendiliğinden havalandırır.

 - Basıncın farklı noktalara dağılmasını sağlayarak yara oluşumuna engel olur.

 - Su geçirmez özelliği ile tam yatalak hastalar için de çok uygundur.

 - Kolay temizlenir ve leke tutmaz.

 - Çok kısa sürede hastanın kendisi ve yakınları havalı hasta yatağı nasıl kullanılır öğrenir. Kullanımı çok kolaydır.

Havalı hasta yatağı nasıl kurulur?

Havalı hasta yatakları üç parçadan oluşur. Her yatağın üzerine serilebilen şilte, havayı yatağa götüren hortum, hava basan küçük ve otomatik olarak çalışan bir motor. Şiltenin alt köşelerinden birinde hortum girişi vardır. Hortumlar bu girişe sıkıca takılır. Hortumun diğer girişleri motora bağlanır. Motor yüksek ayarda çalıştırılarak 20 dakika gibi bir sürede yatağın şişmesi sağlanır. Kurum sırasında hasta yatakta olmamalıdır. Kurum bittikten sonra hasta yatağa alınmalı ve kendisine havalı hasta yatağı nasıl kullanılır öğretilmelidir. Elbette bazı hastalar yatağı kendi başlarına kullanacak durumda olmayabilir. Bu bakımdan hastaya bakacak kişilere havalı hasta yatağı nasıl kullanılır mutlaka öğretilmelidir.

 Şişirme işlemi bittiğinde hasta yatağa alınır ve kilosuna göre motorun üzerinde bulunan ve sayısal olarak görülen değerlerden uygun olan dereceye yatak ayarlanır. Örneğin 60 kg. olan biri için orta seviye yeterliyken kilo artıkça derecenin yükseltilmesi gerekir. Havalı yataklar boru tipi ve baklava dilimi gibi çeşitleri vardır. Hasta için uygun olan şekil kilosu göz önünde tutularak seçilmelidir. Boru tiplerinde acil hava çıkışı aparatı bulunur ve acil durumlarda havası saniyeler içerisinde boşaltılabilir.

 

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post