Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

Hasta karyolası ve hasta yatakları ürünlerinin tanıtımının yapıldığı, satışının yapıldığı web sitesi.

Hasta Karyolası

Hasta Yatakları ve Düşmeyi Önleyici Etkileri

Düşük Yükseklikli Hasta Yatakları ve Düşmeyi Önleyici Etkileri

Hastalar için mevcut en güvenli yatma seçeneklerinden biri olan düşük yataklar, çok değerli ve konforlu bir hasta yatakları kategorisinde yer alır. Düşük yükseklikli yataklar iki özel özellik sayesinde bu farkı kazanır: düşük erişim ve düşme önleyici yapı. 

Adından da anlaşılacağı gibi, düşük yataklar çoğu hastane yatağından (tamamen elektrik veya manuel) çok daha kısa bir yüksekliğe kadar inebilir. Bu düşük erişime sahip olma özelliği, yataklardan düşme riskini önemli ölçüde azaltıldığından, hastalar için daha güvenli bir yatak deneyimi sunar.

Hasta Karyolası
Hasta Yatakları

Düşük yükseklikli yatakların bahsedilen ikinci avantajı, düşme risklerine karşı uyguladıkları önleyici ve koruyucu tedbirlerdir. Genellikle parmaklıklar ve paspaslar ile donatılmış olan bu yataklar, düşmeleri önlemek ve düşmelerden kaynaklanabilecek hasarları sınırlamayı amaçlamaktadır.

Düşük yatakların güvenlik özellikleri abartılamaz. 65 yaş üstü yetişkinlerin kabaca üçte biri her yıl son bir yılda düşüş yaşadığını bildirmektedir . Düşme bildirenler arasından, iki milyondan fazla kişi acil durumlarda düşmelere bağlı yaralanmalara tabi tutuluyor. Tüm düşüşleri engelleyemezlerken, düşmeyi engelleyici yataklar düşme riskini önemli ölçüde azaltır.

Düşük yataklar tarafından sağlanan güvenlik ve konfor artışı nedeniyle, hastane tarzı yatak takımlarının en popüler ve hızlı bir şekilde büyüyen kategorilerinden biri olarak kabul edilmektedir. Düşük yataklar çok sayıda şekle, ebat ve malzemeye sahiptir, bu nedenle evde bakım için ideal hasta yatağı seçmek kritik öneme sahiptir.

Bu yatakların diğer yataklardan farklı olduğu birçok yönlerden bazıları yatak büyüklüğü, yükseklik aralığı ve çerçeve malzemesidir. Bu kategorideki düşük yataklar, elektrikli, motorlu veya manuel bir hareketli bir el krankıyla hareket ettirilebilir.

Haskar Medikal firmasında üretilen 3 Motorlu Hasta Karyolası HM-2200, 3 Motorlu Hasta Karyolası HM-2500, 4 Motorlu Hasta Karyolası HM-2800 modelleri düşük yükseklikli yataklara örnek olarak gösterilebilir. Bu yatakların taşıma kapasitesi 2 motorlu yatakların neredeyse 3 katıdır ve piston elektrik motoru sistemi ile çalışırlar. Yani bu demektir ki piston motorlu düşmeyi engelleyen yataklar 250 kilo ağırlığa kadar olan obez hastaların bakımında rahatlıkla kullanılabilir.

Kaynak: https://www.haskarmedikal.com

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post