Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

Hasta karyolası ve hasta yatakları ürünlerinin tanıtımının yapıldığı, satışının yapıldığı web sitesi.

Hasta Karyolası

Hasta Yatağı Nedir

Hasta Yatağı Nedir?

Hasta rahatının sağlanması amacına yönelik olarak tasarlanan yataklar, modern ve tam donanımlı hastanelerin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Ortopedik özellikleri sayesinde hastalar için daha rahat bir uyku sürecinin yaşanması, ayrıca da hastanede kalınan süre zarfında hastanın rahat hareket edebilmesini sağlayıcı nitelikleri bulunuyor. Hasta kişinin rahatsızlık durumu göz önüne alınarak tasarlanan hasta yatakları yaralanma ve konforsuzluk gibi unsurları hasta için ortadan kaldırıyor.

Hasta Karyolası evde kullanılıyor mu?

Hasta yataklarının öncelikle tercih edildiği sektör sağlık sektörü; dolayısıyla hastanelerdir. Ancak yatalak hasta vakalarının çoğalması ve hasta bakıcılık hizmetlerinin evde de verilmesini mümkün kılan imkanların sunulması, hasta yakınları tarafından hasta yataklarına ulaşımını kolaylaştırıyor. Devlet tarafından sağlanılan destekler veya bizzat hasta yakınlarının kolay ödeme imkanlarından yararlanarak temin edecekleri hasta yatakları sayesinde yakınlarına hastane ortamındaki rahatı ve konforu sunmaları mümkün oluyor.

Hastaya özel hasta yatakları

Yatalak hastalara özel tasarlanan hasta yatakları arasında farklı tür ve özelliklere sahip yataklar bulunuyor. Tuvalet kısmı bulunan yatak modelleri bunlardan sadece birini ifade ediyor. Hasta yataklarının hasta bakıcıları için zahmetli bir temizlik süreci olmaması için kolay temizlenebilir malzemeden imal edilmesi de avantaj sağlıyor. Hasta veya yatalak hasta için de hijyenin önemi düşünüldüğünde kaliteli ve konforlu bir hasta yatağının hijyenik malzemeden üretilmesi gerekiyor. Bu nedenle hasta yataklarında dikkat edilmesi gereken en önemli özellik olarak; anti bakteriyel anti stres nitelikler geliyor.

Normal yataklarda hasta bakımı

İlerlemiş yaşta kişiler ve çeşitli hastalıkları nedeniyle bakıma muhtaç insanların evde veya hastane ortamında yaşam kalite standartlarının arttırılması gerekiyor.  Hasta yatakları, güvenlik ve hastanın yataktaki hareketlerini kolaylaştırması bakımından işlevsel bir yapıya sahip olduğu için normal yataklara göre yaşam kalitesini arttırıyor. Mevcut karyolaların hastalar için kullanılması veya tercih edilmesi halinde yaşanabilecek güvenlik problemi veya hastayı zorlayıcı hareketler, kişinin daha fazla stres yaşaması ve hastalığının nüksetmesi gerçeğini doğuruyor. 

Bu nedenle hasta yatağı konusundaki teşviklerden yararlanılarak hasta bakımının daha doğru bir ortam içerisinde sağlanması gerekiyor.

Kaynak: https://www.hastayataklari.co

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post